Patiënten verhalen

Ziekten: de patiënten verhalen

In dit hoofdstuk kunt u de eigen verhalen van patiënten lezen. Hun ervaring met de methode Medisynx en hoe het nu met hen gaat. Maar vooral ook de moeizame weg van het zoeken naar informatie over toevoegingen en ingrediënten in de kant- en klare voeding, omdat de industrie het ons AGA patiënten zeker niet gemakkelijk maakt.

Daarbij zullen we de overheid ook dienen te overtuigen van de noodzaak tot wetgeving bij het volledig transparant maken van alle ingrediënten in alle kant- en klare voedingsmiddelen en voedingsproducten.

Nu behoeven fabrikanten indien een bepaalde voedingsstof minder dan een bepaald percentage bevat, deze voedingsstof niet te specificeren, tenzij dit ingrediënt op de allergielijst staat. Deze lijst betreft een korte lijst, die ieder jaar alleen nog maar korter wordt op advies van de industrie.

Zo mag er op het label -plantaardige vetten, aroma’s en/of specerijen- worden vermeld, maar welke specifieke voedingsstof dit is, is voor ons AGA patiënten een must om te weten. Zo kan het zijn dat je reageert op zonnebloemolie, dan weet je bij de omschrijving -plantaardige olie- nog niets.

De leden van patiënten vereniging VIDA gaan daarom een eigen data base opzetten, waarin alle voedingsstoffen, die een bepaald voedingsmiddel bevatten, expliciet en transparant worden vermeld. Deze data base heet -Vinkipedia-, omdat hij door de leden zelf zal worden opgesteld en continu zal worden aangevuld en/of gewijzigd. Deze database is dan wel alleen toegankelijk voor VIDA leden. VIDA is echt eerlijk over voeding.