Wat is het verloop van AGA en de prognose bij AGA?

Hoe is het verloop en de prognose van een alimentaire geïnduceerde aandoening?

Het verloop van een alimentaire geïnduceerde aandoening is na het beginnen met het specifieke persoonlijke dieet heel goed, stapje voor stapje klim je omhoog uit het diepe dal.

Waarbij de ene patiënt aangeeft dat hij/zij zich al gauw beter voelt worden en de andere patiënt stelt dat het iets minder snel gaat. Dat blijken dan ook altijd patiënten te zijn die ook een Systemische Candidiasis hebben.

Na 3 dagen strikt dieet houden verdwijnen al de Niet-Systemische klachten, zoals hikken, boeren, zuurbranden, reflux, diarree en rushes van jeuk.
Na 3 weken voel je al meer energie en dat het hoofd meer helder wordt.
Na 8 weken is de dunnedarm hersteld, de ontlasting is dan goed van consistentie, je hebt geen obstipatie meer.
En dan merk je dat je stapje voor stapje vooruit gaat. Alle leden melden dat ze na die 8 weken zich al een geheel ander mens voelden. Dat is toch bijzonder fijn!

De prognose is dus heel goed en heel bijzonder dat het lichaam zo goed gemaakt is om te kunnen herstellen.

Wanneer bepaalde klachten toch nog blijven, dan is het nodig om te kijken en te rechercheren wat er onbewust nog aan incompatibele stoffen binnen komt of ermee in aanraking komt, want het kan ook van de shampoo, de zeep of de crème zijn.

Je kunt geheel en blijvend herstellen van je aandoening, je klachten, je manifestaties en je phenomena.
We mogen het daarom ook een genezende (curatieve) behandeling noemen.

Echter je dient permanent, dus levenslang, je aan jouw specifieke en persoonlijk dieet te houden en te blijven monitoren of er nieuwe enzymatische problemen gaan ontstaan, bij het ouder worden.

Met jouw specifieke dieet kun je dus ook voorkomen dat er immunologische reacties gaan optreden, zo voorkom je dat je ziek wordt. Dit is preventieve geneeskunde.