Toekomst: preventieve geneeskunde

Toekomst: Preventieve geneeskunde, zal dat de nieuwe geneeskunde zijn?

Wanneer u regelmatig incompatibele voeding eet, drinkt of mee in contact komt, dan gaan uw cellen snel degenereren. We zeggen dan wel dit is de leeftijd, maar is dat wel zo?

Bij het ouder worden loopt de hoeveelheid en kwaliteit van de spijsvereringsenzymen terug.
Spijsvereringsenzymen ‘knippen’ voeding in kleine stukjes, zodat het uiteen valt en door de darmwand via de vena porta (lever) in het lichaam binnen komt, en daar naar de cellen wordt getransporteerd en dan in de cel kan worden opgenomen.

Dit betekent dat wanneer bepaalde voedingsstoffen minder goed of zelfs niet meer verteerd kunnen worden, een incompatibele voedingsstof wordt.
Een voorbeeld van zo een stof is -lactose-. Lactose zit in melk (melksuiker) en wordt in ons lichaam afgebroken ‘geknipt’ met behulp van het enzym -lactase-.

Bij het ouder worden zien we dan ook vaak dat de productie van het enzym lactase terugloopt, je gaat minder lactase aanmaken in de alvleesklier. Tot welke leeftijd je lactase blijft aanmaken dat is erfelijk bepaald.
Zo kan dit uiteindelijk tot een te kort aan lactase leiden (lactase deficiëntie) en kun je lactose niet meer in grote hoeveelheden afbreken of zelfs helemaal niet meer. Je krijgt dan klachten, je wordt ziek. Een nieuwe alimentaire geïnduceerde aandoening ontstaat. Je zal dan lactose vrij moeten gaan eten en drinken om weer te kunnen genezen.

Door iedere 5 tot 10 jaar dit te onderzoeken, kun je dit voorkomen (preventie). Dit is Preventieve geneeskunde.

Juist nu we allemaal steeds ouder worden en tot op hoge leeftijd voor ons zelf moeten blijven zorgen en de medische- en gezondheidszorg kosten hoog zijn opgelopen en onbetaalbaar dreigen te worden, zal preventieve geneeskunde een must worden.

Tot voor kort was preventieve geneeskunde niet interessant in de geneeskunde. Je kon er geen geld voor krijgen voor wetenschappelijk onderzoek en dus zijn er maar weinig wetenschappers er mee bezig. Maar wij willen dat dit gaat veranderen. Want niemand hoeft ziek te zijn.
Ok wordt onze zorg te duur en dus worden we gedwongen tot preventieve geneeskunde over te gaan.

Preventieve geneeskunde wordt de nieuwe geneeskunde.
Alimentaire geïnduceerde aandoeningen behandelen en voorkomen is preventieve geneeskunde, dus dat is de nieuwe geneeskunde.

Zoals Hippocrates het al stelde: “laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

 

En ook deze leden zouden u daarvan graag overtuigen.