Acupunctuur en immuunsysteem

Acupunctuur en immunologisch resetten van het lichaam.

Hoe Medisynx acupunctuur het immuunsysteem kan resetten en zo de homeostase kan herstellen?

In een lichaam met een systemische onbalans en systemisch probleem door incompatibele voeding, is de homeostase uit balans. U voelt zich niet gezond, niet fit, niet energiek, komt op een overgewicht of juist een ondergewicht. U bent ziek

Het lichaam en het immuunsysteem gaan dan trachten oplossingen te vinden voor het afbreken, vervoeren of opbergen van de incompatibele voedingsstoffen.

Op ons DNA staat precies vermeld waar we specifiek de afvalstoffen moeten gaan opbergen, zo zien we hele families die bepaalde incompatibele stoffen opbergen in de huid en longen en daarom zien we in die familie vaker eczeem en later astma ontstaan.

Bij anderen zien we incompatibele voedingsstoffen die bij een ieder kunnen leiden tot auto-immuunaandoeningen (o.a. Reumatische Artritis, Artrose, Diabetes mellitus type1, MS, SLE), maar ook tot hoge bloeddruk (hypertensie), hoge pulmonaire druk, hartfalen, nierfalen, nierstenen, galstenen,  of tot Dementie, Alzheimer, Parkinson, ALS, Autisme. Daarbij ook belangrijk te noemen de psychologische klachten zoals bi-polaire stoornis, depressies, ADHD, ADD, of Psychiatrische aandoeningen zoals Psychoses, Hallucinaties, Schizofrenie, Borderline en allerlei vormen van verslavingen.

Incompatibele voedingsstoffen die kunnen dus tot zeer ernstige aandoeningen leiden!
Onze leden kunnen er alles over vertellen, en hoe triest is het dat voeding daarbij als oorzaak niet erkend mag worden!

 

Deze ophoping van incompatibele voedingsstoffen leidt tot een onbalans: de ziekte, manifestaties en phenomena.
Het lichaam gaat dan in het gunstigste geval proberen deze incompatibele voedingsstoffen uit te gaan scheiden, zodat ze het lichaam verlaten, via urine, talg en zweten, hoesten, tranen en oorsmeer.

De door Medisynx ontwikkelde acupunctuur interventie kan dit uitscheiden verbeteren, versnellen
en intensiveren (promoten). Dit betekent dat deze vorm van acupunctuur het lichaam helpt bij het
‘opruimen’ en zo ‘aanstuurt’, waar deze onverteerde voedingsstoffen naar buiten kunnen
gaan, namelijk via urine en ontlasting en dus niet via ogen, oren of zweten en hoesten.

In de acupunctuur spreken we in het Chinees van meridianen.
De reguliere geneeskunde kent geen meridianen, maar Medisynx ontdekte dat meridianen gewoon de lymfe banen van het lymfe systeem zijn.

En wat lymfe banen en het lymfesysteem zijn, dat is wel allang bekend in de reguliere geneeskunde.
Het is dus gewoon een Taal-kwestie,  een ander woord voor hetzelfde systeem.

 

Medisynx Acupunctuur heeft invloed op het lymfe systeem en zijn lymfe banen, het ‘stuurt’ het lymfe systeem aan. Middels dunnen steriele Sterling zilveren naalden is het mogelijk om een potentieel verschil te creëren, een verschil in plus en min.
Zo wordt een stroompje (we noemen dat qi) van plus naar min tot stand gebracht, en wordt het lymfe vocht (yin) met de opgehoopte afvalstoffen van incompatibele voeding ‘opgestuwd’ (yang) in de goede richting naar de lymfe-organen en de uitgangen: de nieren/blaas en lever/dikke darm.
De incompatibele afvalstoffen verlaten dan via de urine en ontlasting het lichaam.
Zo werkt simpel gezegd de Medisynx acupunctuur.

De Medisynx Acupunctuur is een door Medisynx zelf ontwikkelde naaldsetting- en naaldcombinatie, die specifiek werkt op het immuunsysteem en het afvoeren van incompatibele voedingsstoffen. Zij heeft jarenlang klinisch wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hoe het immuunsysteem positief te beïnvloeden is, door voeding en acupunctuur.

Zo is Medisynx uiteindelijk tot een bepaalde naaldsettingscombinatie van acupunctuurpunten gekomen,
die maximaal herstel kunnen geven en de balans terug brengt.

De Medisynx acupuncturist legt alles goed uit, en stelt u gerust. Bij het inbrengen voelt u een klein prikje en als heel veel druk is dan geeft de acupuncturist aan dat het even meer pijn doet, u kan dan helpen door diep in en uit te ademen.  De pijn verdwijnt heel snel, al na een paar minuten voel je geen pijn meer, en voel je je heel relaxt en rustig in het hoofd, je ademhaling gaat beter, je lichaam kan heel rustig blijven liggen. Je merkt eigenlijk direct al dat de acupunctuur goed werkt, de druk en pijnen nemen af, of dove plekken gaan juist weer gevoel geven. De warmte in het lichaam wordt aangenaam verdeeld, de koude trekt weg.  Na afloop voel je lekker in je vel, soepel en niet meer stijf, alle bewegingen doen geen pijn meer. De ogen kijken helderder zonder vlekjes (mouche voulants), de piep (tinnitus) is weg uit de oren. De huid ziet er egaler van kleur en jeugdiger uit, de jeuk is weg, en bultjes en blaasjes zijn al gelijk minder rood. Het hoofd is rustiger en voelt heerlijk, je kan beter nadenken en o pje woorden komen.
Echt heel bijzonder en het vermelden waard is dat leden bemerkten dat hun Dyslexie en Dyscalculie was verdwenen, ze konden na de behandeling goed lange en moeilijke woorden lezen en een som uit het hoofd rekenen.
Ja wie zou nou toch bedenken dat dit ook door incompatibele voeding komt en dat dit met Medisyx Acupunctuur kan worden weggenomen?

Inmiddels doceren zij deze methode, de -Medica Synergetica – afgekort tot Medisynx genoemd, aan collegae via nascholingen/Post-Graduate courses, in Nederland en wereldwijd.