AGA

Ziek door voeding noemen we officieel Alimentaire Ge├»nduceerde Aandoeningen,┬á afgekort – AGA-.

Hoe ontstaat een AGA?
We zijn dus allemaal uniek, want ons DNA is uniek, dus niemand is hetzelfde.
Op je DNA is vastgelegd welke kleur huid, ogen en haar je krijgt, maar ook hoe je bepaalde spijsverteringsenzymen moet gaan maken (enzym receptuur) en erf je ook de voedingsincompatibiliteiten van je ouders en voorouders, en ook waar je de afvalstoffen van die voedingsincompatibiliteiten moet gaan opbergen, waar in het hoofd en lichaam.

Wanneer je niet het recept voor een bepaald spijsverteringsenzym op je DNA hebt meegekregen van je ouders en voorouders dan kun je bepaalde voedingstoffen niet spijs verteren, dus die voedingsstof kun je dan niet open maken, en dan kun je ook niet de goede stoffen uit die voedingsstof eruit halen. Zo ontstaan er te korten (defici├źnties) en krijg je klachten.

Eerst milde of kortdurende klachten zoals hikken, boeren, zuurbranden en oprispingen (reflux) of steen gevoel in de maag, prikkelbare darm, diarree of juist niet naar toilet kunnen (constipatie). Maar omdat je niet weet welke incompatibele voeding dit veroorzaakt en  nog steeds denkt dat je heel gezond eet worden de klachten steeds erger en erger. De afvalstoffen van de incompatibele voeding worden dan ergens in het hoofd en lichaam opgeborgen, zo ontstaan psychische- en lichamelijke klachten, die chronische zijn, je wordt steeds zieker en zieker.
Zo kun je somber worden, faal en angststoornissen of druk in je hoofd (ADHD) en lijf worden (rusteloze benen en trillende handen), hoofdpijn of migraine krijgen, vergeetachtig worden, slecht kunt concentreren, maar ook pijnlijke gewrichten en spieren, blessure gevoelig en continu vermoeidheid zijn. Op den duur word het immuunsysteem zwakker en kun je last van allergie├źn en intoleranties krijgen. Je gaat naar de huisarts toe.
Je huisarts en de artsen in het ziekenhuis schrijven dan medicijnen voor of een operatie.
Zij kijken alleen nooit naar je voeding, dus je blijft wel gewoon incompatibel dus fout eten, dus de oorzaak die blijft en zo dus ook de klachten.

Wie ziek door voeding is blijft altijd ziek door voeding, levenslang!