Hoe ontstaat een AGA?

Hoe ontstaat een Alimentaire Geïnduceerde Aandoening ?

Alles wat we eten en drinken zijn lichaamsvreemde stoffen, we hebben daarom een
– haatliefde – relatie met deze voedingstoffen. We moeten immers eten en drinken om
ons lichaam te voorzien van essentiële voedingsstoffen, om gezond te blijven met voldoende energie.
Deze voedingsstoffen gaan naar onze cellen, naar weefsels en naar organen van top tot teen.

Maar dan moeten we deze voedingsstoffen wel uit onze compatibele voeding kunnen halen.
Dit betekent dat we die voeding dan wel goed moeten kunnen spijs verteren zodat we die rijke voedingsstoffen er wel uit kunnen halen. Voeding die we niet kunnen spijsverteren, dus die we niet in stukjes kunnen knippen, omdat we niet of onvoldoende spijsverteringsenzymen hebben dan gaat het fout. Zo een onverteerde voedingsstof die noemen we een incompatibele voedingsstof, en die gaat dan overal in het lichaam en hoofd tot klachten leiden.

Incompatibele voedingsstoffen zorgen dat onze cellen, weefsels en organen dan niet meer goed
kunnen functioneren. De cellen kunnen zich ook niet meer of niet op tijd vernieuwen (regenereren), je gaat snel degenereren je gaat langzaam achteruit.
Daarbij raakt het lymfesysteem door de opgehoopte afvalstoffen geblokkeerd, de circulatie neemt af, de cellen, weefsels en organen kunnen dan hun afvalstoffen niet meer afvoeren. Je voelt  eerst druk en later pijn op die plekken.

Zo ontstaan eerst allerlei kortdurende milde Niet-Systemische klachten, maar uiteindelijk zal die incompatibele voeding tot ernstige chronische Systemische aandoeningen, tumoren of tot dodelijke hartritme stoornissen en fatale aandoeningen gaan leiden.

Bij milde klachten kun je denken aan droge (zandkorrelgevoel) of tranende ogen (excessieve lacrimatie), een trillend ooglid, opgezwollen oogleden, wallen onder de ogen, dikke vettige tranen, veel oorsmeer (excessieve cerumen) hebben en jeuk in het oor, een ruisje tot een heftige hoge piep in het oor, heel vaak moeten niezen of loopneus (rhinititis en hooikoorts), maar soms ook tot verspringende pijntjes, jeuk, rode huiduitslag of huidveranderingen en vlekjes op de huid

Uiteindelijk kunnen deze incompatibele voedingsstoffen via een cascade aan immunologische reacties tot ernstige chronische Systemische aandoeningen leiden, u wordt ernstig ziek.

Soms leiden incompatibele voedingsstoffen ook tot wat vage klachten genoemd worden,  die door u uiteraard wel als zeer ernstig wordt ervaren, zoals: van lichte vermoeidheid tot ernstige vermoeidheid (fatique, chronisch vermoeidheid Syndroom), vreemde sensaties voelen onder de huid (paresthesieen), vervelende onrustige benen die maar willen blijven bewegen (restless legs ), angsten en fobieën zonder reden of je heel erg verdrietig voelen terwijl er in feite niets verdrietig is gebeurd (depressieve stoornis). Dit zijn allemaal klachten die door incompatibele voeding worden veroorzaakt, dit zijn Alimentaire Geïnduceerde klachten.

Bij het hoofdmenu -patiënten verhalen- staan de persoonlijke verhalen van onze leden.